Simträning

Alla barn som genomfört en simskola kan grunderna till att simma. Dock så innebär det inte alltid att man uppfyller kraven på simkunnighet. Vi erbjuder träningar som fördjupar och förfinar din uthållighet och teknik oavsett tidigare förmåga. 

Vi inom Matfors Simsällskap ser gärna att barn som genomfört simskolans alla grupper, även fortsätter i någon träningsgrupp. Här lär sig barnen att utnyttja kroppen mer effektivt och kan simma längre sträckor utan att snabbt bli trött. Om det finns ett intresse hos barnet så kan man prova på att delta i några interna eller externa tävlingar.

Klubben har tidigare erbjudit en träningsgrupp för vuxna som fokuserar på frisim/crawl. Vi återkommer med mer info om det blir fler omgångar.

”Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.”

Svensk simidrott

Definition av simkunnighet

Träningsgrupper

Barn & ungdom

 

Hajen

Första gruppen inom simträningen. Vi inom klubben rekommenderar att barnen som är klara med simskolan går vidare med denna grupp för att klara kraven på simkunnighet.

T1

Denna grupp börjar jobba med de olika simsätten för att bygga en god kroppskännedom i vattnet. Fortsätter att slipa på andning- och simteknik.

T2

T2-gruppen består av våra mest rutinerade simmare som vill satsa på sin idrott och nå sin bästa nivå.

Vuxna

Frisim/crawl

Det är inte för sent att lära sig crawl! Våra duktiga tränare hjälper dig som vill bli snabbare i vattnet med rätt teknik.

}

TRÄNINGSTIDER VT 2024

För närvarande gäller följande träningstider för våra simträningsgrupper.
Glöm ej att ta med vattenflaska, simglasögon och simmössa till träningarna.

Hajen:
Måndag 18:00 – 19:00 

T1:
Måndag 18:00 – 19:00
Onsdag 18:00 – 19:00 
Fredag 18:00 – 19:00 (Fredagsskoj)
Lördag 10:00 – 11:00 (Extrapass, eget upplägg)

T2:
Måndag 19:00 – 20:00
Onsdag 19:00 – 20:00 
Fredag 18:00 – 19:00 (Fredagsskoj)
Lördag 10:00 – 11:00 (Extrapass, eget upplägg)

Frisim/crawl (vuxna):
Just nu ingen planerad omgång

 

AKTIVITETER VT 2024

Tävling Njurundasim 10-11/2
Klubbmästerskap 18/5
Terminsavslutning 24/5

r

INFORMATION OM SIMTRÄNINGEN

Vi har öppna platser i våra simträningsgrupper och att vi brukar låta nya barn få prova på. Då kan barnen få börja att provsimma i Hajen och sedan avgör simtränarna i vilken grupp man passar in rent kunskapsmässigt.

Oavsett grupptillhörighet jobbar vi med barnen individuellt på deras nivå. Allt för att barnen ska känna sig trygga och kunna lära sig så mycket som möjligt!

Fredagsskoj

Nyhet från terminen HT-2023.

Fredagsskoj är en gemensam träning för T1 och T2 med fokus på lek, skoj och utmaningar och där vi även kommer prova på bland annat livräddning, vattenpolo, konstsim och simhopp. Vi kommer även att ta ett och annat simmärke.

 

Medlemssim

Varje måndag och torsdag så har klubben medlemssim. Barn och ungdomar får följa med vuxen för att träna under denna tid. En viktig del i detta upplägg är att det är lugnt i hallen, och fokus ligger på träning – ej lek.

Måndagar 19.00-21.00
Torsdagar 20.30-21.30

 

l

ANMÄLAN TILL SIMTRÄNING

Vid anmälan väljer du vilken av grupperna du vill anmäla dig eller ditt barn till. 
Läs mer nedan för att lättare hitta rätt grupp utifrån just ditt barns förutsättningar.

Vid terminsstart ser vi ofta över träningsgrupperna, vilket kan innebära en ny grupp för just ert barn. De simträningar som vi har för vuxna fokuserar på frisim.

Har du funderingar kan du kontakta oss på .

G

Platser lediga

Det finns ofta lediga platser till våra barn- och ungdomsträningsgrupper.

Använd formuläret nedan för mer information och anmälan!

Typ

Grupp

JÄMFÖR VÅRA GRUPPER

Barn & ungdom

Vuxna

Välkommen till Matfors Simsällskap!

Gemenskap, glädje och teknik