Simträning

Alla barn som genomfört en simskola kan grunderna till att simma. Dock så innebär det inte alltid att man uppfyller kraven på simkunnighet. Vi erbjuder träningar som fördjupar och förfinar din uthållighet och teknik oavsett tidigare förmåga. 

Vi inom Matfors Simsällskap ser gärna att barn som genomfört simskolans alla grupper, även fortsätter i någon träningsgrupp. Här lär sig barnen att utnyttja kroppen mer effektivt och kan simma längre sträckor utan att snabbt bli trött. Om det finns ett intresse hos barnet så kan man prova på att delta i några interna eller externa tävlingar.

Nytt inför hösten 2020 är att klubben erbjuder en träningsgrupp för vuxna som fokuserar på frisim.

“Simkunnig anses den vara som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter att åter ha tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg.”

Svensk simidrott

Definition av simkunnighet

Träningsgrupper

Barn & ungdom

 

T1

Första gruppen inom simträningen. Vi inom klubben rekommenderar att barnen som är klara med simskolan går vidare med denna grupp för att klara kraven på simkunnighet.

T2

Denna grupp börjar jobba med de olika simsätten för att bygga en god kroppskännedom i vattnet.

T3

I denna grupp befinner sig simmarna som vill utveckla sin teknik och kanske tävla.

A

A-gruppen består av våra duktigaste simmare som vill satsa på sin idrott och nå sin bästa nivå.

Vuxna

Frisim/crawl

Det är inte för sent att lära sig crawl! Våra duktiga tränare hjälper dig som vill bli snabbare i vattnet med rätt teknik.

}

TRÄNINGSTIDER

För närvarande gäller följande träningstider för våra simträningsgrupper:

T1:
Lördag 08:00 – 09:00

T2:
Måndag 18:00 – 19:00
Onsdagar 18:00 – 19:00

T3:
Måndag 19:00 – 20:00
Onsdagar 19:00 – 20:00

A:
Tisdag 18:00 – 19:30
Fredag 17:30 – 19:30

r

INFORMATION OM SIMTRÄNINGEN

Vi har öppna platser i våra simträningsgrupper och att vi brukar låta nya barn få prova på. Då kan barnen få börja att provsimma i T1 och sedan avgör simtränarna i vilken grupp man passar in rent kunskapsmässigt.

Oavsett grupptillhörighet jobbar vi med barnen individuellt på deras nivå. Allt för att barnen ska känna sig trygga och kunna lära sig så mycket som möjligt!

Medlemssim (uppehåll just nu!)

Varje torsdag kl 20:30 så har klubben en timmes medlemssim, där vi förfogar över hela simhallen själva. Nytt för hösten 2020 är att barn och ungdomar får följa med vuxen för att träna under denna tid. En viktig del i detta upplägg är att det är lugnt i hallen, och fokus ligger på träning – ej lek.

g

Torrsim (uppehåll just nu!)

Vi erbjuder torrsim (dvs markträning) till alla våra träningsgrupper. Den är frivillig men vi hoppas att många ska vilja komma och träna med oss.

Brottarhallen, Lördagar 09:00 – ca 09:50.

l

ANMÄLAN

Vid anmälan väljer du vilken av grupperna du vill anmäla dig eller ditt barn till. 
Läs mer nedan för att lättare hitta rätt grupp utifrån just ditt barns förutsättningar.

Vid terminsstart ser vi ofta över träningsgrupperna, vilket kan innebära en ny grupp för just ert barn. De simträningar som vi har för vuxna fokuserar på frisim.

Har du funderingar kan du kontakta oss på .

G

Platser lediga

Det finns lediga platser till några av våra barn- och ungdomsträningsgrupper. Kontakta oss i formuläret nedan för mer information och anmälan!

Typ

Grupp

JÄMFÖR VÅRA GRUPPER

Barn & ungdom

Vuxna

Välkommen till Matfors Simsällskap!

Gemenskap, glädje och teknik