Lördag V15 17/4 kommer vi att dra igång vårens simskola för Baddaren.

I och med de antalsbegränsningar som gäller just nu i simbassängen så kommer vi att köra två grupper för baddarna, där vi försöker gruppera in dem på längd, så att vi kan nyttja så stor del av bassängen som möjligt under simskolan. Det blir alltså två grupper á 8 barn som genomför simskolan under 4 veckor, på både lördagar och söndagar.

VIKTIGT! Ni föräldrar får inte följa med in i simhallen under simskolan. Det kommer alltså att bli ett väldigt annorlunda upplägg den här gången.
Men, för att kunna genomföra vårens simskola för baddarna krävs det att några målsmän kan hjälpa oss som förening att hantera barnens färd från ytterdörr till poolen, eftersom det finns restriktioner i antal personer som får befinna sig i hall, omklädningsrum och dusch. För att kunna hjälpa till i klubben så måste våra policys följas, vilket bla innebär att alla som jobbar nära barnen på något sätt inom klubben t.ex. i omklädningsrum/dusch måste visa upp ett registerutdrag från Polisen. Hanteringstiden är ca 2 veckor så gör detta i samband med anmälan om ni kan och vill hjälpa till. Ni anger alltså vid anmälan om ni har möjlighet att hjälpa oss med simskolan.

Så här kommer simskolan att fungera nu i vår:

  1. Alla barn måste ha badkläder under deras vanliga kläder när de kommer till simhallen!
  2. Ingång till simhallen kommer att ske via nedre ingången (vid parkeringen). Alla föräldrar får inte följa med in i Matforshallen så ledare eller hjälpförälder kommer att hämta era barn vid entrédörren, några barn i taget, när er tid börjar. T.ex. Baddaren Grupp 1 kommer att hämtas upp av ledare kl 9:15 på lördagar när deras tid börjar, så se till att inte komma för sent.
  3. Ledare eller hjälpförälder kommer att hjälpa era barn två och två genom omklädningsrum och dusch. Efter dusch följer ledaren barnen till bassängen där simundervisningen kommer att ske. Vi har ledare på plats vid bassängen som sysselsätter de barn som väntar i simhallen på att undervisningen ska starta.
  4. Simundervisningen är 35 minuter. Efter simundervisningen kommer våra ledare eller hjälpföräldrar att hjälpa era barn två och två genom omklädningsrum för påklädning. Barnen kommer inte att duscha efter simträningen utan bara byta om. Dusch efteråt måste alltså göras hemma.
  5. Vi kommer att lämna över barnen till er allt eftersom de är klara via övre ingången (mot skolgården). Vi vill därför att ni är på plats 15 minuter före ert barns tid slutar så att ni finns där när ert barn är klart.

Vi vill även påminna om att det just nu är viktigare än vanligt att stanna hemma om man är sjuk, även vid milda symtom. Detta för att hjälpas åt att inte sprida eventuell smitta.

Vi ber er prata med era barn innan simskolestart för att förbereda dem på hur det kommer att fungera den här gången.
Se till att era barn har kläder som de lätt kan ta av och på själva för att underlätta för våra ledare.
Se också till att deras väska är rymlig så att de inte har problem med att packa den och att de vet hur deras handduk ser ut.

Ni föräldrar som vet med er att ert barn behöver ha er nära vid simskolan, passa på att anmäla er som frivillig till att hjälpa oss med att hantera antalsbegränsningarna, för det innebär ju att ni har möjlighet att följa även ert eget barn genom omklädningsrummet och ni får också vara kvar i simhallen under simskolan.

Tider för simskolan:
Lördagar och söndagar v15, v16, v18 och v19 (uppehåll v17).
Dvs 17-18/4, 24-25/4, 8-9/5 och 15-16/5.

Baddaren Grupp 1
Lördagar kl 09:15 – 10:15
Söndagar kl 13:30 – 14:30

Baddaren Grupp 2
Lördagar kl 10:30 – 11:30
Söndagar kl 14:45 – 15:45

Dessa tider gäller tills vidare och de kan komma att ändras med ganska kort varsel i och med att riktlinjer/restriktioner förändras.

Anmälan kommer att öppna på vår hemsida onsdag 24/3 kl 12:00!

Anmälan senast tisdag 30/3. Förtur för tidigare simskoledeltagare om anmälan sker senast torsdag 25:e mars.
Om barnet blir antagen (och vi ser att vi kan få hjälp från målsmän gällande logistik i badhallen), skickar vi mail om detta senast 1:a april.

Kostnaden för 8 ggr är 700 kr.
Medlemsavgift tillkommer för simmarna med 100 kr för helåret alternativt 300 kr för en hel familj.

Efter vi bekräftat att ni fått plats i simskolan så betalar ni i medlemsavgift och simskoleavgift till bankgiro: 5982-6966
Ange barnets namn och simskolegrupp vid betalning. Betala senast 16/4.

Vi ses i poolen!
/MSS