Om MSS

Matfors Simsällskap har funnit i snart 50 år och har alltid varit en öppen och trygg idrottsklubb för barn och ungdomar i Matfors och dess omgivning

VERKSAMHETSMÅL

• Gemenskap, glädje och teknik genomsyrar våra träningar och aktiviteter.
  • Klubben kommer under åren utbilda våra unga tränare i så stor utsträckning som möjligt.
  • Den årliga klubbtävlingen ska utvecklas så att flera av våra medlemmar vill delta på tävlingar i vårt närområde.
  • Ett läger för våra medlemmar skall genomföras.
  • Simskola genomförs vår, sommar och höst. Denna aktivitet är klubbens sätt att rekrytera nya simmare.
  • Övriga årliga aktiviteter är en badresa, våravslutning och Lucia-sim i december.

år i Matfors

medlemmar

olika barngrupper

engagerade huvud- och hjälptränare

Vi söker hjälptränare

Vi söker dig som vill lära Matfors/Stödes barn och ungdomar att simma!

Matfors simsällskap söker nya hjälptränare. Är du rätt person? Vi söker flera nya tränare till våra barn- och ungdomsgrupper:

Simskolan

Våra yngsta föreningsmedlemmar från 5 år och ska lära sig vattenvana, flyta och grunderna i simning. Vi söker dig som har god hand med barn, som med trygghet och lek kan hjälpa våra barn att ta sina första simmärkena som Baddaren, Grodan och Silverfisken. Du kommer att få ansvara för att ta emot anmälningar och vara länken mellan föräldrar och sällskapets styrelse. Till din hjälp i bassängen har du våra duktiga ungdomar som medtränare.

T3 eller A-gruppen

Vi söker dig som har simtränat tidigare som vill träna våra ungdomar att utveckla de fyra simsätten. Har du tävlat tidigare är det klart en fördel, även om det var många år sedan. Du ansvarar för att lägg upp simträningarna så de passar våra tränande ungdomars utveckling.

Matfors simsällskap är en ideell förening som grundades 1972. Idag har vi ca 40 tränande ungdomar, vilket vi hoppas kan bli fler då vi får nya tränare. Naturligtvis finns möjligheten att dela träningarna mellan flera tränare, så uppdraget kanske passar dig som vill ha ett extraknäck utöver skolan, arbetet eller pensionen. Utöver erforderliga utbildningar via Svenska simförbundet erbjuder vi bra träning, massor av skratt och en härlig gemenskap.

Alla tränare erbjuds ett arvode enligt överenskommelse med klubben.

Har du intresserad eller känner någon som skulle passa för uppdraget?

Kontakta oss på

MEDLEMSKAP

Alla som deltar i simträning/simskola, är tränare eller styrelsemedlem behöver vara medlem i Matfors Simsällskap och betala medlemsavgift.

Medlemsavgiften betalas helårsvis i början på varje år. Medlemskapet kostar 100 kr per år, men vi erbjuder också familjemedlemskap för 300 kr per år.

Medlemssim

Som medlem får du tillgång till föreningens tid för motionssim, torsdagar kl. 20.30 – 21.30, på Matfors simhall.

AVGIFTER

Avgifterna som gäller under 2019/2020 för medlemskap och simträning/simskola:

MEDLEMSAVGIFT:
  • 100 kr / person och år
  • 300 kr / familj och år
SIMTRÄNING: (T1, T2, T3 eller A)
  • 450 kr / person och termin
SIMSKOLA: (Baddaren, Pingvinen eller Fisken)
  • 700 kr / person och termin
VUXENSIM: (Frisim)
  • 1000 kr / person (8 tillfällen)
Ett exempel på medlemskap:

Två barn tränar i simskolan, varav en i simskola och en i simträning. Avgiften blir då 700 + 450 + 100 + 100 = 1350 SEK. Simskole- och simträningsavgiften gäller under terminen och medlemskapet gäller under hela året.

INBETALNING

Inbetalning av medlemsavgift och ev tränings-/simskoleavgift görs till bankgiro: 5982-6966
Ange medlemmens namn och eventuell tränings-/simskolegrupp vid betalning.

NY MEDLEM / FAMILJEMEDLEMSKAP

Om du är en ny medlem eller betalar familjemedlemskap och alla i familjen inte har varit medlemmar förut så behöver vi få ytterligare information från er.

Skicka då ett mejl i samband med inbetalning till .
Den information vi behöver för varje medlem är:

• Fullständigt namn
  • Personnummer
  • E-post (inte nödvändig för barn, men för vuxna medlemmar)
  • Mobiltelefonnummer (inte nödvändigt för barn)

BARN

För medlemmar som är barn behöver vi också få in information om dess målsman:

• Fullständigt namn
  • Personnummer
  • Mobiltelefonnummer

Registerutdrag

Matfors simsällskap föjer Riksidrottsförbundets riktlinjer gällande registerutdrag.

För att verka som någon typ av ledare eller styrelsemedlem inom Matfors Simsällskap ska man visa upp ett begränsat utdrag ur belastningsregistret för föreningen.

Klubben kommer att kontrollera registerutdrag i följande fall:

• I samband med tillträde för nya ledare/styrelsemedlemmar.
  • Vart tredje år för tidigare kontrollerade ledare/styrelsemedlemmar.
  • Vid misstanke om brott.

Läs mer i vår policy för registerutdrag

Stöd Klubben

Du vet väl att även du som förälder kan stödja Matfors Simsällskap genom att bli medlem!

Köp t-shirt

De t-shirts som du ser på våra tränare kan du också köpa! Dock utan “Tränare” på ryggen wink

Hör av dig till  eller prata med någon tränare eller styrelsemedlem så ordnar vi en. Kostnad är 100 kr.

Äntligen lördag och simskola!

Sigrid 6 år

Klubbinformation